Ok: túlságosan nagy mennyiségű víz használata kisebb húsdarab nagy méretű tepsiben történő sütésekor. A víz túl gyorsan elpárolog, a hús pedig szárazon sül meg.
Használjon a hús méretének megfelelő tepsit, illetve sütőedényt.
Vagy tegye a rácsra a húst, és helyezzen egy azzal azonos méretű edényt a tepsiben lévő hús alá, amely felfogja a zsíradékot.
Opcionális: Adjon hozzá egy kis vizet, legfeljebb 200-400 ml-t. Ne adjon hozzá több vizet sütés közben!
A forró levegővel történő sütés jelentősebb mértékű párolgást eredményez.
A forró levegő keringtetésekor több gőz keletkezik a sütőtérben. Forró levegővel történő sütéskor az étel is jobban kiszárad.
Ha jelentős mértékű nedvességet kibocsátó ételt készít, a felső és az alsó fűtőelemeket használja.