A fika (közös kávézás, sütizés) skandináv hagyománya mindenki számára örömet okoz. Gőzsütőjében még finomabb süteményeket készíthet.
Finom sütemények a kávé mellé
A gőz kiválóan alkalmas édes és sós sütemények készítéséhez, például muffinokhoz, piskótákhoz és pogácsákhoz. A gőz megemeli a tésztát, így belül finom puha lesz, míg kívül vékony ropogós kérget kap.
Recept: Angol áfonyás muffin
Hozzávalók
(száraz anyagok)
350 gr liszt
115 gr barna cukor
20 gr sütőpor
(nedves anyagok)
2 egész tojás
200 gr fekete áfonya
370 gr tej
90 gr olvasztott vaj.
Előkészítés: 15 perc
A sütéshez: muffin formák
1.Szitálja a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba. Egy másik tálban keverje el a tojásokat a tejjel, a kihűlt olvasztott vajjal és az áfonyával.
2. Öntse a folyékony keveréket a száraz alapanyagokhoz, és keverje össze annyira, hogy a hozzávalók összeálljanak.
3. Öntse a tésztát kivajazott muffin formába és tegye a sütőbe, az alsó polcszintre.
Süsse alacsony páratartalmú programon, 170 °C-on 25-30 percig.
Süssön kézműves kenyeret otthon!
Süssön nagyszerű kenyeret egyetlen gombnyomással. A SteamBake sütők gőzzel kelesztik a tésztát, gyorsan és egyenletesen, így a belül levegősek maradnak. Hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen, a sütés végén a forró levegő ropogós kéreget és aranybarna színt ad a kenyérnek.