A szuvidolás során az alapanyagokat vákuumtasakba rakják, légmentesen lezárják, majd meleg vízfürdőben párolják- ezzel professzionális ételkészítési technikával minden alkalommal ízletes fogásokat készíthet. Ez a funkció az Electrolux SteamPro sütőkben elérhető.
A szuvidolás során gyakran csak a húsokra asszociálnak, de érdemes kipróbálni a tenger gyümölcseivel, a baromfihússal, a zöldségekkel és a burgonyával is. Akár Sous-vide tojást is lehet készíteni, melynek a fehérje része a tökéletesen szilárd lesz, de a sárgája folyós marad.
Amire szüksége lesz a szuvidoláshoz:
- SteamPro sütő
- Sous-vide zacskó
- vákuumpumpa/ vákuumfiók
Sous-Vide zacskó
Az Electrolux vákuumozható zacskói újrahasznosíthatók, és a korábbi modelleknél* újrahasznosíthatóbb műanyagból készültek, itt megnézheti őket. A korábbinál akár 40%-kal kevesebb CO2-kibocsátással készülnek**. A zacskók kompatibilisek a SteamPro sütőkkel, vákuum pumpákkal és vákuumoló fiókkal.
Ne felejtse el újrahasznosítani a vákuum zacskót főzés után. A használat után távolítson el minden ételmaradékot a zacskó belsejéből, hogy elkerülje az újrahasznosító tartály szennyeződését. Ezt követően a zacskót dobja a műanyag hulladékgyűjtőbe.
*A zacskó NEXT FLEX MP0X (A4 formátum) újrahasznosítható anyagból készült, amely megfelel a DIN EN 13430 szabványnak.
**Az Electrolux által végzett Life Cycle Assessment (LCA) szerint.
Vákuumoló készülék
A Sous-Vide zacskók lezárásához vákuumzáróra lesz szüksége. Vannak asztali változatok és beépíthető fiókok. Az asztali vákuumoló készülékek mobilak, kevés helyet foglalnak és könnyedén használhatóak. Ha magasabb szintre szeretné emelni a Sous-Vide főzést, felszerelheti konyháját egy beépített vákuumoló fiókkal. Így zökkenőmentesen, pillantok alatt vákuumozhatja az alapanyagokat mielőtt a sütőbe tenné. Fedezze fel beépíthető vákuumoló fiókunkkat.
Szuvidolás lépései
1. lépés
Vákuumozza le a hozzávalókat egy vákuum tasakban.
2. lépés
Helyezze az ételt az Electrolux SteamPro gőzsütőbe.
3. lépés
Válassza ki az „SV” SousVide ikont.
4. lépés
Állítsa be a kívánt hőmérsékletet.
5. lépés
Nyomja meg a „Start” feliratot.
Tippek és trükkök
- Javasoljuk, hogy a szuvidolás után rövid ideig pirítsa meg a vörös húst egy serpenyőben vagy a grillen. A ropogós kéreg még jobb ízt ad a húsnak
- Ha több szelet/darab baromfit vagy halat süt egy zacskóban, helyezze őket egymás mellé, ne pedig egymásra, így biztosítva az egyenletes sülést
- Készítse elő az ételt vákuumzacskóban: a lezárt zacskót tegye a fagyasztóba, majd, ha szeretné elkészíteni tegye a fagyasztóból közvetlenül a sütőbe és válassza ki a SousVide funkciót
További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.