Probléma:
- A kondenzáció / víz / nedvesség összegyűlik a sütőben, a sütőajtón, az üvegpanelek között
Vonatkozik a:
- beépített sütőre
- szabadonálló sütőre
Megoldás:
1. Csökkentse a nedvességet az ételkészítése során.
2. Nyissa ki az ajtót rögtön az elkészítés után.
3. Vegye ki az ételt azonnal a sütő kikapcsolása után.
4. Melegítse elő a sütőt (a típustól függően)
5. Törölje le a kondenzációt minden alkalommal a sütő használata előtt.
Ha szükséges, nézzen utána a használati útmutatóban.
6. Kapcsolat a hivatalos szervizközponttal
7. Abban az esetben, ha a fenti javaslatok nem oldották meg a problémát, javasoljuk, hogy hívja az ügyfélszolgálatot.
Ok:
- Az új generációs sütőknek nagyon jó az energiahatékonyságuk, ezért jól szigetelnek. Napi használat mellett ez például azt jelenti, hogy kevesebb vizet kell hozzáadni a sütés előkészítése során, mert a nedvesség elsősorban a sütőben marad, és nem párolog el, mint a régebbi sütők esetében.
- Néhány típust olyan rendszerrel terveztek meg, amely a gőzt a főzési folyamatba belevonja úgy, hogy az étel belülről puha, kívülről ropogós legyen. A sütő folyamatosan keringeti a levegőt, és újrahasznosítja a gőzt. Ez csökkenti a főzési időt és az energiafogyasztást.
- Egy további hűtőventilátor található a sütőben, amely biztosítja, hogy az elülső felület hűvös legyen, így a nedvesség a leghidegebb helyen csapódik le, és gyakran megfigyelhetők vízcseppek.
- A nedvesség a sütőt szellőzőjáratokon keresztül hagyja el, beleértve az ajtót. A gőz nedvességként a sütőtérben vagy az üvegpaneleken maradhat. Ez azt jelenti, hogy foltok és páralecsapódás alakulhat ki az ajtóban a két üvegpanel között. A foltokat a hűtött levegővel reagáló zsírszemcsék okozzák.
- Nedvesség szabadul fel, amikor az ételt felmelegítik a sütőben, különösen a fagyasztott termékek esetében.
Figyelem: Nem javasoljuk a termék használatát addig, amíg a probléma teljesen meg nem szűnik. Húzza ki a készüléket, és addig ne csatlakoztassa, amíg nem lesz biztos benne, hogy a termék megfelelően működik.