Probléma
- Nedvesség a hűtőszekrény üvegpolcain
- Vízcseppek az üveg alja alatt
- Vízcseppek a fagyasztó alatt
- Kondenzvíz az üvegpolc alatt
1. kép: Példák vízcseppekre az üvegpolc alatt
Alkalmazható
- Hűtőszekrények
- Hűtő-fagyasztók
Megoldás
Maguk a hűtőberendezések nem képezhetnek nedvességet. A nedvesség mindig étellel vagy levegő páratartalmával kerül a készülékbe.
Hogyan lehet megelőzni/minimalizálni a páralecsapódást a hűtőben:
- A páratartalom csökkentése és a fagyképződés elkerülése érdekében a folyadékokat mindig zárt tartályokban tárolja a hűtőszekrényben. A dér hajlamos a párolgó folyadék leghidegebb részeire koncentrálni, és idővel a készüléket gyakrabban kell leolvasztani.
- Soha ne tegyen meleg ételt a hűtőszekrénybe. A meleg ételt hagyni kell szobahőmérsékletre lehűlni, és úgy kell elhelyezni, hogy megfelelő légáramlás biztosított a hűtőszekrényben.
- Fedje le az ételt, vagy csomagolja be megfelelően.
- Mindig nyissa ki az ajtót, ameddig csak szükséges.
- Ellenőrizze az ajtótömítést, hogy egy helyen összenyomódott-e vagy deformálódott-e.
- A tömítés visszaállításához hajszárítóval óvatosan melegítse fel, és húzza formába.
- Megjegyzés: Az ajtópánt cseréje után előfordulhat, hogy a tömítés már nem illeszkedik megfelelően a házra.
Ok
- Ha például sok zöldséget, például zöldsalátát tárol a hűtőszekrényben, megnő a páratartalom a hűtőszekrényben, és több vízcsepp képződik, különösen a zöldségrekesz üvegburkolata alatt.
- Az üvegpolcok párásodása normális jelenség, és nem akadályozható meg, különösen akkor, ha magas a páratartalom abban a helyiségben, ahol a készüléket felszerelik. Ez főleg a meleg nyári hónapokban fordul elő.