A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun (vagy szeletelőgéppel) vékony szeletekre gyaluljuk. A gyalult zöldségeket egy tálban összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal, majd az olajjal is összeforgatjuk, hogy minden zöldségszeletet vékony rétegben bevonjon.
Egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségszeleteket vékony rétegben belepakoljuk. Fontos, hogy vékony legyen a réteg, hogy a szeletek ne párolódjanak, hanem süljenek. Ezért lehet, hogy több körben kell majd sütnünk a zöldségeket.
A zöldségchipset a sütőben pirulásig sütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függ, figyeljünk oda), majd a tepsiről egy tálra helyezzük, és sózzuk. Azonnal tálaljuk.
MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET
Snidlinges-fokhagymás dip:
Összejeverjük a krémsajtot a joghurttal, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a felaprított snidlinget. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal.