.

.

Zöldségcsipsz

Hozzávalók

A zöldségcsipszhez:

250 g liszt

1 db sárgarépa

1 db lila édesburgonya

1 db cékla

250 g spenótlevél

1 db sárga édesburgonya

 

A snidlinges-fokhagymás diphez:

150 g krémsajt

4 ek. joghurt

2 gerezd fokhagyma

2 ek. felaprított snidling

Elkészítés

 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun (vagy szeletelőgéppel) vékony szeletekre gyaluljuk. A gyalult zöldségeket egy tálban összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal, majd az olajjal is összeforgatjuk, hogy minden zöldségszeletet vékony rétegben bevonjon.

Egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségszeleteket vékony rétegben belepakoljuk. Fontos, hogy vékony legyen a réteg, hogy a szeletek ne párolódjanak, hanem süljenek. Ezért lehet, hogy több körben kell majd sütnünk a zöldségeket.

A zöldségchipset a sütőben pirulásig sütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függ, figyeljünk oda), majd a tepsiről egy tálra helyezzük, és sózzuk. Azonnal tálaljuk.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET

Snidlinges-fokhagymás dip:

Összejeverjük a krémsajtot a joghurttal, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a felaprított snidlinget. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal.

Bővebben