Zabkása

                       Zabkása mézzel és tejjel

Hozzávalók

1 pohár zabpehely

1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)

1 csipet só

2-3 ek. méz

 

A feltéthez

csillaggyümölcs

sárgabarack

ribizli

áfonya

szeder

kókuszreszelék

mandula

Elkészítés

A zabpelyhet indukciós főzőlapon, magas hőfokon egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk, amíg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel, és alacsony hőfokon, gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

 

Tálaláskor gyümölcsökkel díszítjük.

Tipp: Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, akkor adjunk hozzá kevesebb tejet, viszont ha hígabbat, akkor még öntsünk hozzá fél pohár tejet.