Hozzávalók
1 pohár zabpehely
1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
1 csipet só
2-3 ek. méz
A feltéthez
csillaggyümölcs
sárgabarack
ribizli
áfonya
szeder
kókuszreszelék
mandula
Elkészítés
A zabpelyhet indukciós főzőlapon, magas hőfokon egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk, amíg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel, és alacsony hőfokon, gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Tálaláskor gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp: Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, akkor adjunk hozzá kevesebb tejet, viszont ha hígabbat, akkor még öntsünk hozzá fél pohár tejet.