Megsütjük a csirkét
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Megnézem a sütőket
Elkészítjük a spenótos tortilla-t
A spenótot egy lábos forró vízbe tesszük. Épp csak amíg kicsit megfonnyad. Leszűrjük, és jéghideg vízzel átöblítjük. A spenótot mély keverőedénybe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet és pürésítjük.
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, a köményt, a cayenne borsot és a sütőport, majd az egészet összekeverjük. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a pürésített spenótot és 3 evőkanál olajat. Kézzel átgyúrjuk, és közben hozzáadjuk a maradék olajat. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos állagú lesz. Ha kell, adunk még hozzá olajat. A kész tésztát letakarjuk folpackkal és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
A pihentetett tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük és lisztezett deszkán kör alakú lapokra nyújtjuk. Közepes hőfokon előmelegítünk egy serpenyőt, és egyesével megsütjük a lapokat - oldalanként kb. 2-2 perc, amíg kis barna hólyagocskák jelennek meg rajtuk. A kész lapok mindkét oldalát kissé bevizezzük, és 2 sütőpapír közé tesszük őket, hogy puhák maradjanak.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Összeállítjuk a csirkés töltelék
A paprikákat vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és beletesszük a paprika- és csirkecsíkokat. A lepirult hús- és paprikacsíkokat kiszedjük egy tálba és joghurtot (vagy tejfölt) keverünk hozzá.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT
Összeállítjuk a tortillát
A csirkét és a paprikát egy tortilla lapra tesszük, feltekerjük, majd félbevágjuk.
Kikeverjük a mártogatóst
Fél pohár joghurtba belekeverünk egy kevés habanero vagy jalapeno paprikát. Sózzuk, alaposan összekeverjük, majd kis tálkában tálaljuk.