.

 

Töltött kelkáposzta kapros tejföllel

 Hozzávalók

A töltött kelkáposztához:

1 kg sertéscomb darálva

20 dkg gersli

2 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

2 fej kelkáposzta

2 ek pirospaprika

1 ek csombor

só, bors, babérlevél

 

A kapros tejfölhöz:

1 ek kapor

2 dl habtejszín

 2 dl tejföl

 Elkészítés

 

 

A töltött kelkáposzta:

A hagymákat apróra vágjuk és megdinszteljük.

Fél liter vizet felforralunk indukciós főzőlapon. Gyors melegítés funkcióval 1 perc alatt felforrósodik a víz, melyben egy csipet sóval puhára főzzük a gerslit.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

A darált húshoz keverjük a puhára párolt hagymát és gerslit, ízesítjük piros paprikával, csomborral, sóval és borssal.

A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb részeket kivágjuk, majd sós, szódabikarbónás forró vízbe merítjük. Végül hideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük.

A kelkáposztát kiterítjük, és a darált húsos keverékből a káposzta közepére kanalazunk egy gombócnyit. A káposztalevél két végét behajtjuk és feltekerjük.

Egy tűzálló tálba pakoljuk őket és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Babérlevelet dobunk rá és alufóliával lefedjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 60 perc alatt készre sütjük a töltött káposztákat. Ha gőzsütőben sütjük, válasszuk a közepes páratartalmú gőzprogramot. Ilyenkor nem kell vizet önteni a töltött káposztákra.

MEGNÉZEM A GŐZSÜTŐKET


A kapros tejfölhab:

A tejszínt és tejfölt egy habszifonba töltjük, kaporral és sóval ízesítjük.

Végül a töltött kelkáposzta mellé nyomunk 1-1 kapros habrózsát.

 

Bővebben