A töltött kelkáposzta:
A hagymákat apróra vágjuk és megdinszteljük.
Fél liter vizet felforralunk indukciós főzőlapon. Gyors melegítés funkcióval 1 perc alatt felforrósodik a víz, melyben egy csipet sóval puhára főzzük a gerslit.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
A darált húshoz keverjük a puhára párolt hagymát és gerslit, ízesítjük piros paprikával, csomborral, sóval és borssal.
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb részeket kivágjuk, majd sós, szódabikarbónás forró vízbe merítjük. Végül hideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük.
A kelkáposztát kiterítjük, és a darált húsos keverékből a káposzta közepére kanalazunk egy gombócnyit. A káposztalevél két végét behajtjuk és feltekerjük.
Egy tűzálló tálba pakoljuk őket és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Babérlevelet dobunk rá és alufóliával lefedjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 60 perc alatt készre sütjük a töltött káposztákat. Ha gőzsütőben sütjük, válasszuk a közepes páratartalmú gőzprogramot. Ilyenkor nem kell vizet önteni a töltött káposztákra.
MEGNÉZEM A GŐZSÜTŐKET
A kapros tejfölhab:
A tejszínt és tejfölt egy habszifonba töltjük, kaporral és sóval ízesítjük.
Végül a töltött kelkáposzta mellé nyomunk 1-1 kapros habrózsát.