.

.

Pina Colada ízű sajttorta

Hozzávalók

A krémhez:

168 g krémsajt

50 g poreritrit

32 g tejföl

50 g habtejszín

0,5 tk. habfixáló

2 szelet ananász apró darabokra vágva, lecsöpögtetve

 

A keksz alaphoz:

60 g zabkeksz (finomra őrölve)

30 g vaj, olvasztva

20 g kókuszreszelék

 

A díszítéshez:

50 g habtejszín

1 ek. kókuszreszelék

1 tk. poreritrit

0,5 tk. habfixáló

koktélcseresznye

mentalevél

Elkészítés

 

 

Először összeállítjuk a sajttorta alapját. Ehhez a zabkekszet egy botmixerrel morzsa állagúra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az előre megolvasztott vajjal és a kókuszreszelékkel.

MEGNÉZEK EGY BOTMIXERT

A tészta alapot a tálalópoharak aljába nyomkodjuk úgy, hogy a felszínük egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet.

MEGNÉZEM A HŰTŐ-FAGYASZTÓKAT

A krémhez a hűtőhideg habtejszínt a habfixálóval egy Assistent robotgép segítségével kemény habbá verjük, és összekeverjük az ananásszal, a poreritritettel, a tejföllel és a krémsajttal. Kivesszük a hűtőből a poharakat, és a keksz alap tetejére töltjük az elkészült krémet.

MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET

A díszítéshez szükséges hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval egy Assistent robotgép segítségével, majd hozzákeverjük a poreritritet, valamint a kókuszreszeléket. Egy nyomózsák segítségével a habot a sajttorta tetejre nyomjuk. Díszítésnek használhatunk még koktélcseresznyét és mentalevelet is.

Bővebben