.

Napsugár tészta, aszalt paradicsommal és pikáns darálthússal

Hozzávalók

 

2 csomag leveles tészta

90 g fetasajt

2 tojássárgája

3 evőkanál szezámmag

friss kakukkfű, oregánó

1 üveg (280 g) aszalt paradicsom (levében)

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, paprika

20 dkg gouda sajt

30 dkg darált sertéshús

friss piros chili paprika

Elkészítés

 

1. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük az egyik kör alakúra kivágott tésztát. Egy aprítógépben az aszalt paradicsomot a fetasajttal krémes állagúra pürésítjük. Hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadjuk. Egy serpenyőben, kevés olajon megfuttatjuk a felvágott chilit és a darálthúst. Fehéredésig pirítjuk.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

2. A krémmel összekeverjük a lepirított darálthúst és megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb. 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a másik, kör alakban kivágott leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon. Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.

3. Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel meghintjük a tészta tetejét. 200 fokos sütőben, alacsony páratartalmú gőzprogramon 15 perc alatt készre sütjük.

MEGNÉZEM A GŐZSÜTŐKET

Bővebben