.

.

Mikulás muffin

Hozzávalók

400 g gesztenyemassza

150 g olvasztott étcsokoládé

100 g kókuszzsír (tönkölyliszt esetén 130 g)

2 ek. baracklekvár

30 g méz

3 db tojás

60 g mandulaliszt (helyettesíthető: 50 g tönkölyliszttel)

1 tk. sütőpor

1 csipet só

1,5 dl tej

 

Hozzávalók a díszitéshez

pár szem eper

habfixáló

habtejszín

Elkészítés

A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit pedig indukciós főzőlapon magas hőfokon, vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

Hozzákeverjük a tejet, kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.

 

 

A tojásfehérjékből egy Assistent robotgép segítségével habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot.

MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET

Muffinformába tesszük. Gőzsütőben 180 fokon, hőlégkeverés programon kb. 25perc alatt megsütjük.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a habfixálót. Nyomózsákba tesszük a kész habot, és a muffinok tetejére adagoljuk, majd friss eperrel díszítjük.

Bővebben