A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el. A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével mindent egy konyhai turmixgépbe teszünk, és összepürésítjük.
MEGNÉZEM A MASTERPIECE ROBOTGÉPET
A krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán, hogy homogén állagot kapjunk. A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját. Ezután sóval, borssal, mézzel ízesítjük.
A gazpachot poharakba öntjük, és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük. Tehetünk bele jégkockát is, és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel vagy pirított kenyérkockákkal.
Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, a levest elkészítés után hűtőben minimum 2 óráig pihentessük. Ha még fanyarabb ízvilágot szeretnénk kapni, akkor a lime levéből adjunk egy keveset a leveshez.