.

.

                              Málnás gazpacho

Hozzávalók

500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú is akár)

300 g málna

2-3 dl almalé

só, bors, méz ízlés szerint

10 db bazsalikomlevél

3-4 ek. olívaolaj

1 ek. vörösborecet

1,5 dl habtejszín

1 lime

szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül

díszítésnek: kígyóuborka - és a paradicsom ropogós része apró kockákra vágva, jégkocka, pirított kenyérkockák

Elkészítés

A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el. A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével mindent egy konyhai turmixgépbe teszünk, és összepürésítjük.

MEGNÉZEM A MASTERPIECE ROBOTGÉPET

 

A krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán, hogy homogén állagot kapjunk. A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját. Ezután sóval, borssal, mézzel ízesítjük.

A gazpachot poharakba öntjük, és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük. Tehetünk bele jégkockát is, és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel vagy pirított kenyérkockákkal.

Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, a levest elkészítés után hűtőben minimum 2 óráig pihentessük. Ha még fanyarabb ízvilágot szeretnénk kapni, akkor a lime levéből adjunk egy keveset a leveshez.

Bővebben