Egészséges golyók
Magvas-csokis bonbon
Hozzávalók
400 g datolyapép: 200 g datolya + 200 g víz
200 g kókuszreszelék
40 g kakaópor
ízlés szerint apróra vágott aszalt áfonya vagy aszalt barack
100 g étcsokoládé
csipet só
őrölt pisztácia, szezámmag
Elkészítés
A datolyát kb. 2 órára beáztatjuk ugyanannyi vízbe, mint amennyi a datolya súlya. Egy botmixer segítségével pépesítjük. Az alapanyagokat a csokoládé kivételével összekeverjük, és gombócokat formázunk belőlük. Hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük.
MEGNÉZEK EGY MULTIFUNKCIÓS BOTMIXERT
A csokoládét indukciós főzőlapon alacsony hőfokozaton felolvasztjuk, belehempergetjük a golyókat, majd ízlés szerint őrölt pisztáciába vagy szezámmagba forgatjuk őket.