.

.

Lazac Wellington módra

Hozzávalók

2 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

50 g fenyőmag

500 g spenótlevél

10 szelet feketeerdei sonka

só, bors ízlés szerint

1 ek. frissen facsart citromlé

1 csomag levelestészta

1 db tojássárgája

2 db 25 dkg-os lazacfilé, félbevágva (összesen 4 db filé)

 

Díszítésnek:

rozmaring

gránátalma mag

Elkészítés

Töltelék:

A fenyőmagot finom szeműre őröljük egy botmixer segítségével. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk benne a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjen meg.

Hozzáadjuk az apróra tört fenyőmagot, és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon. Végül hozzáadjuk a spenótlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és megfonnyasztjuk a leveleket. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

MEGNÉZEK EGY BOTMIXERT

 

Összeállítás:

Egy kiterített folpack-ra egymás mellé helyezzük a feketeerdei sonkákat, úgy, hogy azok részben fedjék egymást.

Erre jön a kihűlt fenyőmagos-spenótos töltelék, úgy, hogy mindenhol egyenletesen beterítse a sonkaszeleteket. Ügyeljünk, hogy a felső részen 2 cm-t hagyjunk ki, különben tekeréskor kifolyna a töltelék.

Ezután a lazacokat a töltelékre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, és a fóliát szorosan elkötjük a két végén, majd 1 órára mélyhűtőbe tesszük.

MEGNÉZEK EGY HŰTŐ-FAGYASZTÓT

 

 

 

 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát kihajtogatjuk egy folpackra. A megdermedt lazactekercsről eltávolítjuk a fóliát, és rátesszük a levelestészta alsó szélére. Egy rétegben feltekerjük, majd az illesztésnél megnyomkodjuk, hogy biztosan úgy maradjon.

A maradék tésztából csillagokat formázunk, és ezzel díszítjük a tésztába tekert lazac tetejét. Megkenjük egy tojás sárgájával, majd hőlégkeverés programon, 200 fokon megsütjük 20-23 perc alatt.

MEGNÉZEK EGY BEÉPÍTHETŐ SÜTŐT

Bővebben