Töltelék:
A fenyőmagot finom szeműre őröljük egy botmixer segítségével. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk benne a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjen meg.
Hozzáadjuk az apróra tört fenyőmagot, és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon. Végül hozzáadjuk a spenótlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és megfonnyasztjuk a leveleket. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
MEGNÉZEK EGY BOTMIXERT
Összeállítás:
Egy kiterített folpack-ra egymás mellé helyezzük a feketeerdei sonkákat, úgy, hogy azok részben fedjék egymást.
Erre jön a kihűlt fenyőmagos-spenótos töltelék, úgy, hogy mindenhol egyenletesen beterítse a sonkaszeleteket. Ügyeljünk, hogy a felső részen 2 cm-t hagyjunk ki, különben tekeréskor kifolyna a töltelék.
Ezután a lazacokat a töltelékre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, és a fóliát szorosan elkötjük a két végén, majd 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
MEGNÉZEK EGY HŰTŐ-FAGYASZTÓT
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát kihajtogatjuk egy folpackra. A megdermedt lazactekercsről eltávolítjuk a fóliát, és rátesszük a levelestészta alsó szélére. Egy rétegben feltekerjük, majd az illesztésnél megnyomkodjuk, hogy biztosan úgy maradjon.
A maradék tésztából csillagokat formázunk, és ezzel díszítjük a tésztába tekert lazac tetejét. Megkenjük egy tojás sárgájával, majd hőlégkeverés programon, 200 fokon megsütjük 20-23 perc alatt.
MEGNÉZEK EGY BEÉPÍTHETŐ SÜTŐT