.

.

Krémsajt bon-bon

Hozzávalók

     250 g natúr krémsajt (Philadelphia)

     100g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve

50 g fetasajt, villával áttörve

100 g csomagolt füstölt lazac szelet, apróra vágva

½ db jalapeno vagy ¼ db habanero

15 g reszelt vörös cheddar sajt

20 g aszalt áfonya, apró darabokra vágva

50 g dió, darálva + 20 g

2 csokor friss kapor, felaprítva

50 g darált tökmag

1 db gránátalma magjai

Elkészítés

A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre (133 g) osztjuk a masszát.

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Jalapeno-s cheddar sajtos bon-bon, tökmag bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk a felaprítot jalapeno-t vagy habanero-t, és belekeverjük a lereszelt cheddar sajtot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba. 

 

 

 

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:

Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.

Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!

MEGNÉZEM A HŰTŐ-FAGYASZTÓKAT

Bővebben