A tésztához először habosra keverjük egy tálban a 6 tojássárgáját az eritrittel. Szakaszosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd megszínesítjük kakaóporral. Sózzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott kuglóf formába öntjük a tésztát. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 170 fokon 10 percig, és végül 160 fokon 5 percig.
MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT
Amíg a piskóta megsül, elkészítjük a fehércsokis krémet. Egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét (indukciós főzőlapon 2-es, 3-as fokozaton gőzfürdő nélkül is felolvaszthatjuk). Elkeverjük 1 dl tejszínnel. Összekeverjük egy üvegtálban a krémsajtot a mascarponéval, és 1,5 dl felvert tejszínnel. Hozzáadjuk a megolvasztott, tejszínes csokoládét. Egy habverő segítségével fellazítjuk a krémet, így laza állagú lesz a masszánk. A cél az, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, hiszen azt szeretnénk, hogy amikor ráöntjük a kuglófra, lustán folyjon le az oldalára.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT
Ha a tészta megsült, szobahőmérsékletűre hűtjük. Ráöntjük a fehércsokis krémet, majd szeletelt eperrel, áfonyával és mentalevéllel díszítjük. A téli időszakban az erdei gyümölcsöket banánnal vagy almával is helyettesíthetjük.