Eperkrémleves

     Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Hozzávalók

 

Túrógombóc

200 g túró

1 púpos ek. búzadara

1 ek. liszt

2 ek. cukor (helyettesíthető: xilittel vagy eritrittel)

1 tojás

3 bazsalikomlevél apróra vágva

 

Leves

500 g friss eper

2-3 dl habtejszín (30%)

5 ek méz

1 dl joghurt

2 levél bazsalikom (díszítésnek)

lime leve és reszelt héja, ízlés szerint

Elkészítés

                                       

 

Túrógombóc

1. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
2. A keveréket tegyük hűtőbe minimum 30 percre.
3. Miután lehűlt, formázzunk gombócokat.
4. Forrásban lévő vízben főzzük kb. 6 percig.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

 

Leves

1. Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit egy Masterpiece turmixgéppel.

MEGNÉZEM A MASTERPIECE TURMIXGÉPET

2. Öntsük tányérba, és helyezzük bele a gombócokat.
3. Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.

 

Megjegyzés: Ha azt szeretnénk, hogy habkönnyű legyen a túrógombóc, akkor csak a sárgáját tegyük a túrós masszába, a fehérjét pedig először verjük kemény habbá s csak utána forgassuk bele óvatosan a túrós alapba.

Bővebben