Császármorzsa

Császármorzsa

                              Császármorzsa

Hozzávalók

100 g tönkölyliszt

3 db tojás (sárgája-fehérje különválasztva)

½ db citrom, héja

60 g xilit

3 csipet só

2 dl tej

1 db vaníliarúd kikapart belseje

joghurt, ízlés szerinti mennyiség

lekvár, ízlés szerinti mennyiség

40 g kókuszzsír, sütéshez

Elkészítés

A tojásfehérjét xilittel habbá verjük egy Assistent robotgép segítségével, a maradék alapanyagból (tojássárgák, citrom, só, tej, tönkölyliszt, vaníliarúd belseje) sűrű palacsintatésztát keverünk, majd a fehérjehabot szakaszosan hozzáadagoljuk.

MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET

Egy serpenyőt indukciós főzőlapon, magas hőfokon felhevítünk, és felolvasztjuk benne a kókuszzsírt, ráöntjük a masszát, és addig sütjük, amíg egy kis kéreg nem keletkezik a tésztánkon. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és 180°-on aranybarnára sütjük.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET

 

A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét xillittel, és indukciós főzőlapon alacsony hőfokon két fakanál segítségével apróra szaggatjuk a tésztát. Hagyjuk, hogy a xilit karamellizálódjon a hő hatására, és a tészta kicsit megpiruljon.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

Tipp: Joghurttal és lekvárral tálaljuk.

Bővebben