.

.

 

Citrusos ropogós sültcsirke, áfonyás-édesburgonyás körettel

Hozzávalók

 1 egész csirke

20 dkg vaj

friss rozmaring

friss kakukkfű

friss babérlevél

1 mandarin

1 citrom

1 fej fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

5-6 ek méz

2 ek szójaszósz

3 szál friss petrezselyem

2 közepes édesburgonya

1 zacskó aszalt áfonya

90 g fetasajt

2 ek olaj, vaj

só, bors

Elkészítés

 

 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkét megtisztítjuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A vaj felével bekenjük a csirke belsejét, majd megtöltjük vöröshagymával, fokhagymával, citrommal és mandarinnal. A csirke belsejébe még beletesszük a rozmaringot, kakukkfüvet és babérlevelet. 

Egy spárgával megkötjük a csirke lábait, hogy egyenletesen süljön és megtartsa a formáját. A maradék vajjal kívülről is megkenjük, úgy, hogy a hús és a bőr közé is kerüljön a vajból. Sütőbe tesszük, és gőzprogramon addig sütjük míg szép aranybarna színe nem lesz. 15 percenként forgatjuk.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

Amíg sül, elkészítjük a köretet. A 180 fokon 25 perc alatt elősütött édesburgonya kockákat vajon és olajon egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk az aszalt áfonyát és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaláskor feta sajttal és apróra vágott friss petrezselyemmel megszórjuk.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

Bővebben