.

.

Céklás kuglóf kesudió krémmel

Hozzávalók

A tésztához:

170 g vaj‬‬‬‬‬‬‬‬

400 g eritrit‬‬‬‬‬‬

300 g liszt‬‬‬‬‬‬‬

200 g mandulaliszt

3 tojás

2,5 dl céklalé

15 g kakaópor‬‬‬‬‬‬‬‬

vaníliarúd kikapart belseje‬‬‬‬‬‬

1,5 tk. só

350 ml joghurt

1,5 tk. ecet‬‬‬‬‬‬‬‬

1,5 tk. szódabikarbóna‬‬‬‬‬‬‬‬

 

A kesudiókrémhez:

250 g kesudió

1 dl habtejszín

2 dl víz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra. A kuglóf formát egy szilikonecset segítségével vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kevés liszttel.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET

Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kakaóport és a sót. Egy Assistent robotgéppel a robotgép táljában habosítsuk fel a lágy vajat, adjuk hozzá az eritritet, és keverjük tovább. A habos vajhoz egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és közben keverjük folyamatosan. Öntsük bele a céklalevet és a vaníliarúd kikapart magjait.

MEGNÉZEK EGY ASSISTANT ROBOTGÉPET

 

 

A szódabikarbónát tegyük egy kis edénybe, és adjuk hozzá az ecetet. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a tésztához a joghurttal együtt. Jó alaposan keverjük át a masszát, amíg tészta állagú nem lesz.

Öntsük a tésztát a kuglóf formába. A formát ütögessük hozzá egy vízszintes felülethez, hogy a tészta a kuglóf forma mélyedéseit teljesen kitöltse. Süssük kb. 60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk benne a formában, hogy kicsit lehűljön.

Bővebben