.

.

Tonno tonnato

(Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók (2 személyre)

150 g vörös tonhal

olívaola

só, bors

 

A tonhalkrémhez:

75 g olajos tonhal

1 főtt tojás

1 tk. kapribogyó

1 tk. friss citromlé

1 mk. mustár

1 ek. olívaolaj

2 ek. hideg víz

bors, esetleg kevés só

 

A kamu balzsamecet kaviárhoz:

1 ml balzsamecet

1 zselatinlap vagy 1 tk. agar agar

200 ml jégbe hűtött étolaj

 

Elkészítés

 

Elkészítjük a tonhalkrémet

A hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe rakjuk, krémesítjük, sóval és borssal ízesítjük, majd a vízzel még egy kicsit turmixoljuk.

Elkészítjük a kamu kaviárt

A balzsamecetet kicsit megsózzuk, felmelegítjük és a zselatint elkeverjük benne. Felszívjuk egy fecskendőbe és belecsepegtetjük a jéghideg olajba, majd a kialakult gyöngyöket leszűrjük.

Megsütjük a tonhalat

Egy serpenyőt jól felforrósítunk, egy kanál olívaolajat öntünk bele és a halat villámgyorsan körbesütjük úgy, hogy a belseje szép vörös maradjon, végül sóval és borssal ízesítjük. Tálalásnál tányérra kanalazunk a krémből, ráültetjük a tonhalat, körbeszórjuk a gyöngyökkel és kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

Bővebben