.

.

Színes Graniták

(Szerző: Nóri Szilágyi)

Hozzávalók (4 személyre)

    Uborkás mentás lime-os

150 g uborka

1 kis csokor menta

2 lime leve

1 lime reszelt héja

90 g porcukor

250 ml víz

80 ml fehér rum

 

Sárgadinnyés citromos

380 g sárgadinnye

1 citrom leve

1 citrom héja

1 lime leve

120 ml víz

80 ml rum

70 g porcukor

 

Görögdinnyés bazsalikomos

350 g görögdinnye

10 db bazsalikomlevél

50 g porcukor

70 ml rum

70 ml víz

 

Kávés

100 ml espresso

70 g porcukor

300 ml víz

70 ml rum

70 ml víz

Elkészítés

 

A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el: egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét. Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük, majd fagyasztóba tesszük. Az a legjobb, ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk, mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk.

MEGNÉZEK EGY MULTUFUNKCIÓS BOTMIXERT