.

Őszibarack krémleves főzés nélkül

(Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók

A leveshez

1 kg érett őszibarack

fél csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília

2-3 dl tej

1 ek. görög joghurt

víz (opcionális)

citromlé

 

A levesbetéthez

1-2 ek. vaj

zsályalevelek

szárított chili paprika

1 dl édes fehérbor

2 őszibarack

kecskesajt ízlés szerint

Elkészítés

Az őszibarackokat meghámozzuk, és a magok nélkül egy Sportturmixba dobáljuk őket. Vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet és a görög joghurtot, összeturmixoljuk. Az állagán egy kevés vízzel lazíthatunk, és ízlés szerint feldobhatjuk egy kis citromlével. Hűtőbe tesszük.

MEGNÉZEM A SPORTTURMIXOT

 

Indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk egy serpenyőt, majd megolvasztjuk benne a vajat, beledobjuk a friss zsályaleveleket és a morzsolt chili paprikát. Kicsit megpirítjuk őket, és meglocsoljuk a fehérborral. Mikor újra felforrt az egész, beledobjuk a kockára vágott friss barackot, és jól átforgatjuk.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

A hideg levesre halmozzuk a zsályát, a chilit és a barackkockákat, végül pedig friss kecskesajtot morzsolunk rá.

Bővebben