1. A morzsához a hozzávalókat egy tepsibe szórjuk, 180 fokon 7 percig pirítjuk, majd aprítógépben finomra zúzzuk és félretesszük.
MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET
2. A főzelékhez a sajtot lereszeljük, egy edénybe dobjuk, összekeverjük a keményítővel és felöntjük egy kevés tejjel. Indukciós főzőlapon, alacsony hőfokon megolvasztjuk a sajtot, majd hozzáadjuk a többi tejet és krémesre főzzük.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
3. A vajpuha karalábét Explore 7 turmixgépben krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a sajtos krémet és a zöldborsócsírát. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítjük és pürésítjük az egészet. Hozzáadjuk több részletben a vajat, és ezt is beleturmixoljuk a főzelékbe.
MEGNÉZEM AZ EXPLORE 7 TURMIXGÉPET
4. A nudlihoz a puhára főtt, kihűlt krumplit krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a fűszereket, majd sóval ízesítjük. Az egészet lazán összegyúrjuk és lisztes felületen nudlikat sodrunk belőle, amiket sós vízben 5-6 perc alatt készre főzünk. A leszűrt nudlit beleforgatjuk a magos morzsába.
5. Tálalásnál tányérba szedjük a főzeléket, rápakoljuk a nudlikat, sült retekkel, karalábéval, zöldekkel és zöld olajjal díszítjük, kevés citromhéjat reszelünk a tetejére.