.
Gnudi karamellizált paradicsommal, gremolatás borjúszűzzel
(Szerző: Fördős Zé)
Hozzávalók (2 személyre)
A gnudihoz:
100 g spenót, blansírozva és lecsepegtetve
100 g félzsíros túró
50 g juhtúró
1 tojás
40 g finomra reszelt parmezán
25 g liszt
4 ek. búzadara
A paradicsomraguhoz:
1 ek. fenyőmag
3 db szardella
6 szem kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
250 g koktélparadicsom
1 levél zsálya
1 ág friss rozmaring
1 ág friss oregánó
1 ek balzsamecet
2 cl grappa
só, bors
olívaolaj
A gremolatás borjúszűzhöz:
250 g sous vide borjúszűz
150 ml száraz fehérbor sziruposra redukálva
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 citrom