Az aszalt gyümölcsöket egy tálba tesszük, és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset. Indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk egy száraz serpenyőt, beleszórjuk őket, és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük, és aprítógépben durvára aprítjuk őket. A kimagozott datolyát és a magokat az aszalt gyümölcsökhoz adjuk, majd az egészet összeaprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük.
MEGNÉZEK EGY MULTIFUNKCIÓS BOTMIXERT
A serpenyőt ismét felhevítjük, beleszórjuk a zabpelyhet, és amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk, és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát, és egy 18×24 cm méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőben, légkeverés programon 10 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.
MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET