1. A serclikhez a langyos vízzel elkeverjük a lisztet, 12 órán át pihentetjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és dagasztógéppel 30 percen keresztül dagasztjuk egy Assistent robotgépben 4-es, 5-ös fokozaton (attól függően, mennyire kemény vagy lágy a tészta).
2. Sütőben, kelesztő programon 25 percig kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán áthajtogatjuk és ismét kelesztjük.
Ezt a folyamatot még 3x ismételjük.
3. A tésztát óvatosan kilapítjuk, 80 grammos bucikat formázunk, 30 percig pihentetjük őket, és kifliket formázunk belőlük.
Ha a duplájára nőttek, tojás és víz keverékével megkenjük, majd megszórjuk fehér mákkal. 230 fokon,
alacsony páratartalmú gőzprogramon sütjük 4 percig, végül hőlégkeverés programon újabb 6 percig.
4. A chimicurrihoz a zöldfűszereket, a fokhagymát, az újhagymát és a magjaitól, ereitől megtisztított paprikákat apróra vágjuk.
Az egészet alaposan összekeverjük, sózzuk, majd hozzáadjuk az olajakat és a vörösborecetet.
5. A fokhagymát, a vöröshagymát és az ancho paprikát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A paprikákat 3 perc után kivesszük, szárukat, magjaikat eltávolítjuk, leöntjük forró vízzel, és fél órán át áztatjuk.
Ezután kevés áztatóvízzel, és az idő közben barnára sült hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval
egy Explore 7 turmixgépben 1-es fokozaton krémesre zúzzuk. Az elkészült ancho pasztával bekenjük a füstölt marhaszegyet.
Hűtőbe tesszük, és 2-3 napon át hagyjuk érlelődni.
6. Összeállítjuk a szendvicset: a kifliket megfelezzük, félbevágjuk, megpakoljuk a hajszálvékonyra szeletelt
marhaszeggyel, dobunk rá egy teáskanál chimichurrit, és megkoronázzuk pár szál tengeri spárgával.