Bepácoljuk a húst
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat és bekenjük a lapockát. 12-24 órán át pihentetjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt puhára sütjük.
Megnézem a beépíthető sütőket
Elkészítjük a májpástétomot
Vajon megpirítjuk a fokhagymát, majd a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszereket és belerakjuk a feldarabolt csirkemájat. Megsózzuk és készre pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, majd ha összeforrt, botmixerrel krémesítjük. Felhasználásig hűtőben pihentetjük.
Megnézem a főzőlapokat
Marináljuk a zöldségeket
Gyufaszál vastagságúra vágjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a cukrot, sót, összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1 órát. A vízhez öntjük az ecetet, majd ezzel öntjük fel a zöldségeket.
Elkészítjük a bucikat
Az élesztőt, a cukrot, az aszkorbinsavat, egy evőkanál lisztet, 1,5 dl vízzel elkeverünk és fél óráig kelesztjük (kovász). Keverőtálba öntjük a maradék lisztet, a kovászt és a maradék vizet. Alacsony fokozaton simára dagasztjuk (amíg fel nem veszi az összes lisztet). Eggyel nagyobb fokozaton, két-három leállással 20 percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarva, 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztából, 35 grammos kerek bucikat formázunk, majd újabb fél órán át kelesztjük. Gőzprogramon (sütőtől függően: PlusSteam vagy Interval+ vagy Alacsony páratartalom), 105 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
Megnézem a gőzsütőket
Összeállítjuk a Banh mi bao-t
A bucikat ketté vágjuk, megkenjük májpástétommal, fektetünk rá néhány vékony (3-4 mm) hússzeletet, és megpakoljuk gazdagon a marinált zöldségekkel.