Céklás-mandulás turmix
Hozzávalók
ízlés szerint változtathatóak a felhasznált zöldségek és gyümölcsök
1 kis marék mandula
1 piros alma
1 kisebb cékla
1 sárgarépa
1 hüvelyknyi gyömbér
½ citrom leve
150-200 ml víz
Elkészítés
- A mandulát késes aprítóval lezúzzuk.
- Az almát, céklát, répát, gyömbért meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk.
- Minden hozzávalót egy turmixgépbe rakunk és alaposan összeturmixoljuk.
- Ízlés szerint mézzel édesíthetjük.
Spenótos almás turmix
Hozzávalók
ízlés szerint változtathatóak a felhasznált zöldségek és gyümölcsök
1 kis marék zabpehely
1 kis marék bébi spenót
fél zöldalma
1 ek méz
100 ml narancslé
150 ml kókusztej
Elkészítés
- A zabpelyhet egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd késes aprítóval lezúzzuk.
- A turmixgépbe rakjuk a spenótot, a kisebb kockákra vágott zöldalmát és a mézet.
- Hozzáöntjük a narancslevet, kókusztejet, beleszórjuk a lezúzott zabpelyhet és alaposan összeturmixoljuk.