Céklás-mandulás turmix

Hozzávalók

ízlés szerint változtathatóak a felhasznált zöldségek és gyümölcsök

1 kis marék mandula

1 piros alma

1 kisebb cékla

1 sárgarépa

1 hüvelyknyi gyömbér

½ citrom leve

150-200 ml víz

 

Elkészítés

  1. A mandulát késes aprítóval lezúzzuk.
  2. Az almát, céklát, répát, gyömbért meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk.
  3. Minden hozzávalót egy turmixgépbe rakunk és alaposan összeturmixoljuk.
  4. Ízlés szerint mézzel édesíthetjük.

 Spenótos almás turmix

Hozzávalók

ízlés szerint változtathatóak a felhasznált zöldségek és gyümölcsök

1 kis marék zabpehely

1 kis marék bébi spenót

fél zöldalma 

1 ek méz

100 ml narancslé

150 ml kókusztej

 

Elkészítés

 

  1. A zabpelyhet egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd késes aprítóval lezúzzuk.
  2. A turmixgépbe rakjuk a spenótot, a kisebb kockákra vágott zöldalmát és a mézet.
  3. Hozzáöntjük a narancslevet, kókusztejet, beleszórjuk a lezúzott zabpelyhet és alaposan összeturmixoljuk.