Paprika-krémleves aszalt paradicsommal

Hozzávalók

Az aszalt paradicsomhoz: 

5 db paradicsom

 A leveshez:

4 db kápia paprika

3 db paradicsom

1 gerezd fokhagyma

pár levél petrezselyem

4-5 db aszalt paradicsom

2-3 ek olívaolaj

120-150 ml víz

só, bors

 

Ekészítés

  1. A paradicsomokat negyedeljük fel és 80 fokos sütőben 9-10 órán keresztül aszaljuk.
  2. A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben
    30-35 percig sütjük őket.
  3. A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket és kivágjuk a zöld részeket.
  4. A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük a csumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk.
  5. A turmixgépbe rakjuk a fokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszalt paradicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk, majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.

Tipp: Az aszalt paradicsomot felhasználhatja más ételekehez is. Kíváló kiegészítője lehet szendvicsnek és tésztának.