Paprika-krémleves aszalt paradicsommal
Hozzávalók
Az aszalt paradicsomhoz:
5 db paradicsom
A leveshez:
4 db kápia paprika
3 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
pár levél petrezselyem
4-5 db aszalt paradicsom
2-3 ek olívaolaj
120-150 ml víz
só, bors
Ekészítés
- A paradicsomokat negyedeljük fel és 80 fokos sütőben 9-10 órán keresztül aszaljuk.
- A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben
30-35 percig sütjük őket. - A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket és kivágjuk a zöld részeket.
- A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük a csumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk.
- A turmixgépbe rakjuk a fokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszalt paradicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk, majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.
Tipp: Az aszalt paradicsomot felhasználhatja más ételekehez is. Kíváló kiegészítője lehet szendvicsnek és tésztának.