Meleg bulgursaláta

Hozzávalók

250 g bulgur

200 ml víz

300 ml friss narancslé

1 tk. Ras el hanout fűszerkeverék

1 tk. só

1 édeskömény, vékonyra szeletelve, néhány szál zöld levéllel együtt

1 grépfrút, meghámozva, cikkekre szedve

1 tk. édesköménymag, kissé áttörve

2 ek. gyümölcsös olívaolaj

100 g feta, kis kockákra törve

2 datolya, kimagozva, vékony csíkokra vágva

só, bors

 

Elkészítés

  1. Keverjük össze a bulgurt a vízzel, a narancslével, a Ras el hanout fűszerkeverékkel és 1 teáskanál sóval egy hőálló edényben.
  2. Tegyük az edényt sütőbe a 3. polcszintre, és pároljuk az ételt 96 °C-on, Vital programon, 25 percig. Közben aprítsuk fel az édesköményt.
  3. Amikor a bulgur elkészült, vegyük ki a sütőből, keverjük át finoman egy villával, hogy fellazuljon. Keverjük hozzá a szeletekre vágott édesköményt, a grépfrútgerezdeket, az édesköménymagot és az olívaolajat.
  4. Keverjük hozzá óvatosan a fetát és a datolyát is, majd kóstoljuk meg, hogy kell-e még ízesíteni (valószínűleg só már nem kell bele, mert a feta sajt sós).
  5. A találásnál szórjuk meg az apróra vágott édesköménnyel.