Meleg bulgursaláta
Hozzávalók
250 g bulgur
200 ml víz
300 ml friss narancslé
1 tk. Ras el hanout fűszerkeverék
1 tk. só
1 édeskömény, vékonyra szeletelve, néhány szál zöld levéllel együtt
1 grépfrút, meghámozva, cikkekre szedve
1 tk. édesköménymag, kissé áttörve
2 ek. gyümölcsös olívaolaj
100 g feta, kis kockákra törve
2 datolya, kimagozva, vékony csíkokra vágva
só, bors
Elkészítés
- Keverjük össze a bulgurt a vízzel, a narancslével, a Ras el hanout fűszerkeverékkel és 1 teáskanál sóval egy hőálló edényben.
- Tegyük az edényt sütőbe a 3. polcszintre, és pároljuk az ételt 96 °C-on, Vital programon, 25 percig. Közben aprítsuk fel az édesköményt.
- Amikor a bulgur elkészült, vegyük ki a sütőből, keverjük át finoman egy villával, hogy fellazuljon. Keverjük hozzá a szeletekre vágott édesköményt, a grépfrútgerezdeket, az édesköménymagot és az olívaolajat.
- Keverjük hozzá óvatosan a fetát és a datolyát is, majd kóstoljuk meg, hogy kell-e még ízesíteni (valószínűleg só már nem kell bele, mert a feta sajt sós).
- A találásnál szórjuk meg az apróra vágott édesköménnyel.