Margherita Pizza

Hozzávalók

570 g búzaliszt, és egy kevés a nyújtáshoz

330 ml meleg víz

2 g friss élesztő

1 evőkanál olívaolaj

1 darab mozzarella sajt

125 ml paradicsompüré vagy hámozott paradicsom konzerv

zúzott fokhagyma

szegfűszeg

teáskanál barna cukor

só, bors

friss bazsalikom a díszítéshez

 

Elkészítés

  1. Szitáljuk át a lisztet, tegyük a robotgépbe és morzsoljuk rá az élesztőt, majd fokozatosan öntsük hozzá a meleg vizet.
  2. Alaposan dagasszuk össze - kb. 12-15 perc alatt sima és fényes tésztát kapunk.
  3. Tegyük egy kilisztezett tálba a tésztát, fedjük le fóliával és kelesszük egy éjszakán át a hűtőben. Ha még aznap szeretnék felhasználni a tésztát, akkor tegyük meleg helyre. Gőzsütőben is keleszthetjük, ehhez használjuk a Kelesztés programot.
  4. Ha a tészta duplájára nőtt tegyük enyhén lisztezett nyújtódeszkára, és készítsünk belőle golyókat.
  5. Takarjuk le, és hagyjuk újrakelni a tésztagolyókat.
  6. Amíg a tészta megkel, készítsük el a pizza szószt.
  7. Tegyük egy kis lábosba a paradicsompürét vagy a hámozott paradicsomot. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és a borsot. Indukciós főzőlapon, alacsony hőmérsékleten forraljuk össze. Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
  8. A mozzarellát vágjuk vékony szeletekre.
  9. Melegítsük elő a sütőt.
  10. Amikor a tészta megkelt, az egyik golyót az ujjunkkal gyúrjuk át, majd nyújtsunk vékony kerek formát belőle és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  11. A pizza tésztát a szélétől 2 cm-re vékonyan kenjük meg a szósszal, és tegyük rá a mozzarella szeleteket.
  12. Süssük meg a pizzát.
  13. Szeleteljük fel, szórjuk meg friss bazsalikommal és öntsünk rá néhány csepp olívaolajat.