Lujza & Koriander Pulled Pork burger
Verőcei tépett tarja, chimichurri, paprikás majonéz, vörös cheddar, gödi buciban, színes zöldségek.
Elkészítési idő : 30 perc
Hozzávalók
(4 adaghoz)
A házi remuládhoz:
- 150 g csemegeuborka
- 150 g angolzeller
- 50 g vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 715 g majonéz
- 40 g citromlé+héj
- 15 g kristálycukor
- 10 g só
A szárazpáchoz:
- 500 g só
- 50 g tört bors
- 25 g római kömény
- 25 g koriandermag
- 30 g bazsalikom
- 50 g édes fűszerpaprika
- 50 g füstölt paprika
A húshoz:
- kb. 400 g sertéshús
- 50 g tisztított vaj
Az összeállításhoz:
- 4 db házi hamburgerbuci
- 80 g cheddar sajt
- 600 g krumpli
A burger elkészítését a remuláddal kezdjük, ehhez tegyük a zöldségeket egy konyhai aprítóba. Nem kell teljesen homogén állagúvá aprítani, maradjanak benne nagyobb darabok. A majonézt egy tálban kikeverjük a citrom levével és reszelt héjával, a cukorral és a sóval. Az aprított zöldségeket egy spatulával összeforgatjuk a majonézes alappal.
Tipp: ebbe a szószba a sült krumplit is mártogathatjuk.
A hús fűszerezéséhez házi rubot készítünk, azaz egy saját grillfűszert, melyet a sütéskor adunk hozzá. Ez kölcsönöz majd a húsnak egy kis BBQ-s, dél-amerikai ízvilágot. A szárazpác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a sütéskor hozzáadjuk a pulled porkhoz. A húst ebben forgatva tisztított vajon lepirítjuk, majd mehet hozzá még szárazpác az extra ízekért.
Tipp: A szárazpácot tárolhatjuk csatos üvegben fűszerkeverékként, tökéletesen passzol a grillhúsokhoz és grillsajtokhoz is!
Mindeközben megpirítjuk a félbevágott hamburgerbucikat a sütő grillfokozatán vagy egy Air Fyerben, mindkét vágott felét szórjuk meg gazdagon, reszelt cheddar sajttal.
A krumplit 200 fokra előmelegített sütőben vagy Air Fryerben süssük meg, majd ha mindennel megvagyunk, állítsu össze a hamburgert. Ne felejtsük le a tányérról a házi remuládunkat sem!