Lujza & Koriander Pulled Pork burger

Verőcei tépett tarja, chimichurri, paprikás majonéz, vörös cheddar, gödi buciban, színes zöldségek.

 

 

Elkészítési idő : 30 perc

Hozzávalók

(4 adaghoz)

A házi remuládhoz:

  • 150 g csemegeuborka
  • 150 g angolzeller
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 715 g majonéz
  • 40 g citromlé+héj
  • 15 g kristálycukor
  • 10 g só

A szárazpáchoz:

  • 500 g só
  • 50 g tört bors
  • 25 g római kömény
  • 25 g koriandermag
  • 30 g bazsalikom
  • 50 g édes fűszerpaprika
  • 50 g füstölt paprika

A húshoz:

  • kb. 400 g sertéshús
  • 50 g tisztított vaj

Az összeállításhoz:

  • 4 db házi hamburgerbuci
  • 80 g cheddar sajt
  • 600 g krumpli

 

A burger elkészítését a remuláddal kezdjük, ehhez tegyük a zöldségeket egy konyhai aprítóba. Nem kell teljesen homogén állagúvá aprítani, maradjanak benne nagyobb darabok. A majonézt egy tálban kikeverjük a citrom levével és reszelt héjával, a cukorral és a sóval. Az aprított zöldségeket egy spatulával összeforgatjuk a majonézes alappal.

Tipp: ebbe a szószba a sült krumplit is mártogathatjuk.

A hús fűszerezéséhez házi rubot készítünk, azaz egy saját grillfűszert, melyet a sütéskor adunk hozzá. Ez kölcsönöz majd a húsnak egy kis BBQ-s, dél-amerikai ízvilágot. A szárazpác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a sütéskor hozzáadjuk a pulled porkhoz. A húst ebben forgatva tisztított vajon lepirítjuk, majd mehet hozzá még szárazpác az extra ízekért.

Tipp: A szárazpácot tárolhatjuk csatos üvegben fűszerkeverékként, tökéletesen passzol a grillhúsokhoz és grillsajtokhoz is!

Mindeközben megpirítjuk a félbevágott hamburgerbucikat a sütő grillfokozatán vagy egy Air Fyerben, mindkét vágott felét szórjuk meg gazdagon, reszelt cheddar sajttal.

A krumplit 200 fokra előmelegített sütőben vagy Air Fryerben süssük meg, majd ha mindennel megvagyunk, állítsu össze a hamburgert. Ne felejtsük le a tányérról a házi remuládunkat sem!