Házi tészta
Hozzávalók
500 g liszt
5 tojás
csipet só
1-2 ek. víz
Elkészítés
- Egy robotgép keverőtáljába kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és egy csipet sót.
- Elkezdjük összegyúrni a tésztát, majd 1-2 evőkanál vízzel tesszük tökéletesen nyújtható állagúvá.
- Amikor a tészta összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órán át hűtőben pihentetjük.
- Az idő leteltével a tésztát 8 részre osztjuk, megformázzuk, és belisztezzük őket.
- Tésztanyújtó segítségével addig nyújtjuk, amíg már majdnem áttetsző nem lesz.
- Ezután lecseréljük a fejet, és tetszőleges méretűre vágjuk (szélesmetélt, pappardelle, kiskocka, eperlevél stb.)
- Megszórjuk rétesliszttel, hogy ne tapadjanak össze, és már főzhetjük is.
Tipp: Több adag tészta készítése esetén, ha a tészta megszáradt, légmentesen záródó dobozban hosszabb ideig tárolható.