Házi tészta

Hozzávalók

500 g liszt

5 tojás

csipet só

1-2 ek. víz

 

Elkészítés

  1. Egy robotgép keverőtáljába kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és egy csipet sót.
  2. Elkezdjük összegyúrni a tésztát, majd 1-2 evőkanál vízzel tesszük tökéletesen nyújtható állagúvá.
  3. Amikor a tészta összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Az idő leteltével a tésztát 8 részre osztjuk, megformázzuk, és belisztezzük őket.
  5. Tésztanyújtó segítségével addig nyújtjuk, amíg már majdnem áttetsző nem lesz.
  6. Ezután lecseréljük a fejet, és tetszőleges méretűre vágjuk (szélesmetélt, pappardelle, kiskocka, eperlevél stb.)
  7. Megszórjuk rétesliszttel, hogy ne tapadjanak össze, és már főzhetjük is.

Tipp: Több adag tészta készítése esetén, ha a tészta megszáradt, légmentesen záródó dobozban hosszabb ideig tárolható.