Guacamole

Hozzávalók

1 érett avokádó

1 kisebb paradicsom

1 cikk vöröshagyma

1 citrom

3-4 kukorica tortilla

csipetnyi őrölt koriander

só, fehérbors

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

  1. A paradicsom tetejét bevágjuk, és egy tálba helyezve forró vizet öntünk rá. A leforrázott paradicsomnak eltávolítjuk a héját, a csumáját és a magjait is, a húsát pedig aprítógépbe dobjuk.
  2. Az avokádót éles késsel körbevágjuk, elcsavarva félbe szedjük, majd a magját is eltávolítjuk. A belsejét szintén az aprítógépbe kanalazzuk.
  3. Egy kisebb darab hagymát szintén hozzáadunk a zöldségekhez, majd az egészet sóval, kevés korianderrel, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük.
  4. Az aprítógép segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük.
  5. A friss kukorica tortillát nyolcadokba vágjuk, és forró olajban szép aranybarnára és ropogósra sütjük.
  6. A guacamolét díszíthetjük chilipehellyel, korianderrel és koktélparadicsommal. Tökéletes snack a házi tortillával mártogatva!