Guacamole
Hozzávalók
1 érett avokádó
1 kisebb paradicsom
1 cikk vöröshagyma
1 citrom
3-4 kukorica tortilla
csipetnyi őrölt koriander
só, fehérbors
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A paradicsom tetejét bevágjuk, és egy tálba helyezve forró vizet öntünk rá. A leforrázott paradicsomnak eltávolítjuk a héját, a csumáját és a magjait is, a húsát pedig aprítógépbe dobjuk.
- Az avokádót éles késsel körbevágjuk, elcsavarva félbe szedjük, majd a magját is eltávolítjuk. A belsejét szintén az aprítógépbe kanalazzuk.
- Egy kisebb darab hagymát szintén hozzáadunk a zöldségekhez, majd az egészet sóval, kevés korianderrel, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük.
- Az aprítógép segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük.
- A friss kukorica tortillát nyolcadokba vágjuk, és forró olajban szép aranybarnára és ropogósra sütjük.
- A guacamolét díszíthetjük chilipehellyel, korianderrel és koktélparadicsommal. Tökéletes snack a házi tortillával mártogatva!