Frittata édesburgonyával és mozzarellával
Hozzávalók
20 dkg édesburgonya
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg mozzarella
6 db tojás
2 szál újhagyma
balzsamelcet
olívaolaj,
só, bors
Elkészítés
- Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és törött borssal.
- A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval és feketeborssal ízesítjük.
- Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe, és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
- Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük.
- A megpárolt hagymához hozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket.
- A tojásokat kevés sóval felverjük, és az egészet az újhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük.
- Rátesszük a megsütött koktélparadicsomokat, majd mozzarella-darabokat tépkedünk a tojás tetejére.
- Az egészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével, és alacsony lángon kb. 5 percig sütjük.
- Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grill fokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen összeáll, és a mozzarella megolvad.
- A kisült frittatát kiborítjuk a serpenyőből, és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.