Frittata édesburgonyával és mozzarellával

Hozzávalók

20 dkg édesburgonya

15 dkg koktélparadicsom

10 dkg mozzarella

6 db tojás

2 szál újhagyma

balzsamelcet

olívaolaj,

só, bors

 

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és törött borssal.
  2. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval és feketeborssal ízesítjük.
  3. Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe, és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  4. Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük.
  5. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket.
  6. A tojásokat kevés sóval felverjük, és az egészet az újhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük.
  7. Rátesszük a megsütött koktélparadicsomokat, majd mozzarella-darabokat tépkedünk a tojás tetejére.
  8. Az egészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével, és alacsony lángon kb. 5 percig sütjük.
  9. Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grill fokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen összeáll, és a mozzarella megolvad.
  10. A kisült frittatát kiborítjuk a serpenyőből, és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.