Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal
Egy falat inspiráció egy jó ízekkel teli,
illatos őszi leveshez
Ha a hozzávalók már kéznél vannak, az Explore 7 turmixgépben pár perc alatt elkészítheti a selymes állagú levest. Érdemes azonban egy nappal hamarabb, házilag elkészíteni az aszalt paradicsomot a sütőben, mert nagyon finom, friss, édeskés ízt ad a levesnek.
Hozzávalók
Az aszalt paradicsomhoz:
5 db paradicsom
A leveshez:
4 db kápia paprika
3 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
pár levél petrezselyem
4-5 db aszalt paradicsom
2-3 ek olívaolaj
120-150 ml víz
só, bors
Elkészítés
1) Paradicsomot aszalunk
A paradicsomokat negyedeljük és 80 fokos sütőben
9-10 órán keresztül aszaljuk.
2) Megsütjük a paprikát
A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben
kb. 30-35 percig sütjük őket.
A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket és kivágjuk a zöld részeket.
A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük a csumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk.
3) Selymes állagúra turmixoljuk a levest
A turmixgépbe rakjuk a fokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszalt paradicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk,
majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.