Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal

Egy falat inspiráció egy jó ízekkel teli,
illatos őszi leveshez

Ha a hozzávalók már kéznél vannak, az Explore 7 turmixgépben pár perc alatt elkészítheti a selymes állagú levest. Érdemes azonban egy nappal hamarabb, házilag elkészíteni az aszalt paradicsomot a sütőben, mert nagyon finom, friss, édeskés ízt ad a levesnek.

Hozzávalók

Az aszalt paradicsomhoz: 

5 db paradicsom

 

A leveshez:

4 db kápia paprika

3 db paradicsom

1 gerezd fokhagyma

pár levél petrezselyem

4-5 db aszalt paradicsom

2-3 ek olívaolaj

120-150 ml víz

só, bors

Elkészítés

1) Paradicsomot aszalunk

A paradicsomokat negyedeljük és 80 fokos sütőben
9-10 órán keresztül aszaljuk.

2) Megsütjük a paprikát

A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben
kb. 30-35 percig sütjük őket.
A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket és kivágjuk a zöld részeket.
A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük a csumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk.

3) Selymes állagúra turmixoljuk a levest

A turmixgépbe rakjuk a fokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszalt paradicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk,
majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.