Gazpacho görögdinnyével

Egy falat inspiráció az ínycsiklandó nyári ebédekhez!

Kóstolja meg a klasszikus hideg paradicsomleves pikáns nyári gyümölcsös változatát! Édes görögdinnye, csípős paprika és fetasajt teszik igazán izgalmassá.

Hozzávalók

2 vastag szelet kenyér, héj nélkül, 500 g megtisztított görögdinnye, 1 nagy salátaparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 ek. csípős paprikaszósz, 1 tk. só, ½ tk. őrölt bors, 2 ek. borecet, 4 ek. extra szűz olívaolaj

A tálaláshoz:

100 g szeletelt mandula, 100 g feta sajt, 3 ág menta

Elkészítés

1) A leves elkészítése 

A kenyeret nagyobb darabokra vágjuk, és a turmixgépben morzsává aprítjuk. A dinnye húsát a héjából kivágjuk, felkockázzuk és kimagozzuk. Szintén a turmixgépbe tesszük, és teljesen simára turmixoljuk.

2) Díszítéshez használt összetevők előkészítése

Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a durvára aprított kígyóuborkát. Leturmixoljuk, majd ízesítjük a levest: sót, borsot adunk hozzá, és összedolgozzuk egy evőkanál csípős paprikaszósszal. Végül egy kis borecet és extra szűz olívaolaj is kerül bele. Ezekkel jól összedolgozzuk, hogy sűrű emulziót kapjunk, és az elkészült levest behűtjük.

 3) Tálalás

Közben egy serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát, majd feldaraboljuk a feta sajtot.
Tálaláskor a hideg levest csészékbe öntjük, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk a pirított mandulával, és kevés olívaolajat locsolunk a tetejére.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.