Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal
Egy falat inspiráció egy gyorsan elkészíthető, tápláló őszi leveshez
A fűszeres magokat semmiképpen se hagyja ki, mert azoktól lesz igazán izgalmas ez a selymes állagú, finom leves! Ha Explore 7 turmixgépben készíti leves programon, egyszerűen tökéletes lesz az állaga!
Hozzávalók
A tésztához:
350 g burgonya
40 ml olívaolaj
300-350 ml víz
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ mk őrölt kömény
1 mk pirospaprika
1 ek liszt
3 ek tejföl
só, bors
Tetejére:
100 g napraforgómag
2-3 csipet pirospaprika
1 nagy csipet őrölt kömény
Elkészítés
1) Megfőzzük a levest
Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és puhára főzzük a krumplit.
2) Krémesre turmixoljuk
A lisztet elkeverjük a tejföllel, pár evőkanállal a levesből is belekeverünk, majd visszaöntjük a habarást a leveshez, átkeverjük és hagyjuk, hogy felforrjon.
Turmixgépben, leves programon krémesre pürésítjük.
3) Tálalunk
A napraforgómagot megpirítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a fűszerekkel és ezzel tálaljuk a levest.