Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal

Egy falat inspiráció egy gyorsan elkészíthető, tápláló őszi leveshez

A fűszeres magokat semmiképpen se hagyja ki, mert azoktól lesz igazán izgalmas ez a selymes állagú, finom leves! Ha Explore 7 turmixgépben készíti leves programon, egyszerűen tökéletes lesz az állaga! 

Hozzávalók

 A tésztához:

350 g burgonya

40 ml olívaolaj

300-350 ml víz

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

 ½ mk őrölt kömény

 1 mk pirospaprika

 1 ek liszt

 3 ek tejföl

 só, bors

 

Tetejére:

100 g napraforgómag

2-3 csipet pirospaprika

1 nagy csipet őrölt kömény


Elkészítés

1) Megfőzzük a levest

Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és puhára főzzük a krumplit.

2) Krémesre turmixoljuk

A lisztet elkeverjük a tejföllel, pár evőkanállal a levesből is belekeverünk, majd visszaöntjük a habarást a leveshez, átkeverjük és hagyjuk, hogy felforrjon.

Turmixgépben, leves programon krémesre pürésítjük.

3) Tálalunk

A napraforgómagot megpirítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a fűszerekkel és ezzel tálaljuk a levest.