Hozzávalók
Spenótos-almás turmix
1 kis marék zabpehely; 1 kis marék bébi spenót; fél zöldalma; 1 ek méz; 100 ml narancslé; 150 ml kókusztej
Céklás-mandulás turmix
1 kis marék mandula; 1 piros alma; 1 kisebb cékla; 1 sárgarépa; 1 hüvelyknyi gyömbér; ½ citrom leve; 150-200 ml víz
Elkészítés
1) Spenótos almás
A zabpelyhet egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd késes aprítóval lezúzzuk.
A turmixgépbe rakjuk a spenótot, a kisebb kockákra vágott zöldalmát és a mézet. Hozzáöntjük a narancslevet, kókusztejet, beleszórjuk a lezúzott zabpelyhet és alaposan összeturmixoljuk.
2) Céklás mandulás
A mandulát késes aprítóval lezúzzuk. Az almát, céklát, répát, gyömbért meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk.
Minden hozzávalót egy turmixgépbe rakunk és alaposan összeturmixoljuk. Ha szeretnénk mézzel édesíthetjük.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.