Joghurtos-avokádos turmix uborkával


Egy falat inspiráció

Tudjuk, első hallásra hajmeresztőnek tűnik

Nekünk is annak tűnt. De megcsináltuk, megittuk, és nagyon meglepődtünk. 

Hozzávalók

Fél kígyóuborka, 1 érett avokádó, 2 dl joghurt, 2 evőkanál virágméz, fél citrom

Elkészítés

1) Elkészítjük a turmixot

Az uborkát nagyobb szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a belsejét szintén a turmixgépbe kaparjuk. A fél citrom levét az ujjaink között átszűrve rácsorgatjuk az avokádóra. Hozzákanalazzuk a joghurtot és a virágmézet, majd az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, míg egy sima, lágy krémet kapunk.

2) Akár el is vihetjük magunkkal

Ha az Electrolux Sportmixerben készítjük el a turmixot, akkor elég, ha a palackra rácsavarjuk a kupakot és már indulhatunk is az itallal.
De természetesen kínálhatjuk hagyományos módon üvegpohárból, egy szelet uborkával díszítve.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.