Zöldséges frittata sonkával és koktélparadicsommal

Egy falat inspiráció a hagyma szerelmeseinek

Trendi, mutatós és elképesztően finom – ez a snidlinges frittata, amit nemcsak sonkával, de tavaszi idényzöldségekkel is telepakoltunk.  Nem is kívánhatnánk tökéletesebb uzsonnát!

Hozzávalók

1 fürt édes koktélparadicsom, 2 ek. olívaolaj, 8 tojás, 1 csokor ropogós újhagyma, 15 dkg főtt sonka,
1 nagy csokor metélőhagyma, 3 ek. reszelt torma, 2 ek. reszelt parmezán, só, bors

Elkészítés

1) Megsütjük a paradicsomokat

1 fürt édes koktélparadicsomot félbevágunk, egy kis sütőtálba rakjuk őket, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és borssal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük őket.

2) Előkészítjük a többi hozzávalót

8 darab egész tojást egy tálba törünk, sózzuk, borsozzuk, és villa segítségével lazán felverjük. 1 csokor ropogós újhagymát apróra vágunk. Indukciós főzőlapon, közepes hőfokozaton egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd félrerakjuk. 15 dkg főtt sonkát kisebb kockákra vágunk, és a serpenyőben lepirítjuk őket.

3) Összekeverjük 

Az előzőleg megfonnyasztott újhagymát és pirított sonkát a tojásokhoz adjuk. 1 nagy csokor metélőhagymát felaprítunk, és 3 evőkanálnyi frissen reszelt tormával együtt a tojásokhoz adjuk. 2 evőkanálnyi parmezánt szintén a tojásokhoz adunk, és lazán elkeverjük őket.

4) Sütés és tálalás

Egy muffinsütő forma méretű sütőpapírt kissé összegyűrünk, 12 db egyenlő nagyságú darabot vágunk belőle, és a forma mindegyik mélyedésébe egyet-egyet belenyomkodunk. A sütőpapírral bélelt formákba öntjük az alapot, majd a sütőből kivett paradicsomokból egy-egy fél szemet teszünk a készülő frittatákra. Visszarakjuk őket a sütőbe kb. 10-12 percre, amíg kellően megszilárdulnak.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.