Wokban sült hátszín szecsuáni borssal


Egy falat inspiráció

A ropogós zöldségek a szaftos hátszínnel és...

... a fantasztikus keleti fűszerekkel - ázsiai citromfűvel, chilipaprikával és gyömbérrel - igazi pikáns-csípős isteni egytálételt alkotnak. Hogy melyik különleges összetevőtől lesz igazán teljes az ízkavalkád? Megtalálja a videóban!

Hozzávalók

25 dkg marha hátszín, 8 ek. szezámolaj, 5 ek. szójaszósz, 1 ek. egész szecsuáni bors, 1 kisebb darab gyömbér, 1 szál ázsiai citromfű, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej salottahagyma, 2 chilipaprika, 1 sárgarépa, 1 maréknyi shimeji gomba, 2 adag rizstészta, kevés friss koriander a tálaláshoz, kevés frissen őrölt feketebors

Elkészítés

1) Előkészítjük a hozzávalókat

A hátszínt vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál szezámolajat és ugyanilyen mennyiségű szójaszószt. Egy evőkanálnyi egész szecsuáni borsot mozsárban finomra őrölünk, és ezt is a hátszínhez adjuk. Kevés frissen tört borsot is adunk hozzá, alaposan összeforgatjuk, és félretesszük. Előkészítjük a zöldségeket. Egy darab gyömbért megpucolunk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy szál ázsiai citromfüvet vékony karikákra vágunk. 3 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk, majd ugyanezt tesszük egy fej salottahagymával, végül pedig egy piros és egy zöld chilipaprikával is. Egy sárgarépát megpucolunk, és egy zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. 

2) A húst összesütjük a zöldségekkel 

A tűzforróra hevített wokba beleöntünk 2 evőkanál szezámolajat, és rádobunk egy maréknyi shimeji gombát. Egy perc intenzív pirítás után hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a citromfüvet, és tovább pirítjuk a keveréket. Újabb egy perc elteltével a shalottahagymát és a chilipaprikát is az illatos alaphoz adjuk. Utolsónak a vékonyra szeletelt sárgarépa következik, végül egy alapos összeforgatás után a zöldségeket félretesszük egy tálba. További 2 evőkanálnyi olajat öntünk a wokba, beledobjuk a bepácolt hátszínt, és intenzíven pirítani kezdjük. Visszatesszük a zöldségeket is a wokba, és összeforgatjuk a hússal.

3) Kifőzzük a rizstésztát

Forró vízbe dobunk két adag rizstésztát, 2 percig főzzük, lecsepegetjük, és a zöldséges-húsos alaphoz adjuk. Meglocsoljuk szezámolajjal, szójaszósszal, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tányérba szedjük, meghintjük friss korianderrel, és már szervírozzuk is.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.