Hozzávalók
15 dkg fehér káposzta, 15 dkg lila káposzta, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg sörretek (vagy jégcsapretek), 10 dkg hónapos retek, 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál borecet, 1 teáskanál porcukor, házi majonéz (lsd. lent), só, bors
A majonézhez:
1,5 dl étolaj, 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, só, bors, citromlé
A csirkenyárshoz:
50 dkg csirkemell filé, kis kockákra vágva, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 1 dl juharszirup, 5 dkg durvára tört pirított dió, só, bors
Elkészítés
1) Lereszeljük a zöldségeket
A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, majd a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgép segítségével az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk.
2) Házi majonézt készítünk
Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, kicsit megsózzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük az olajat a tojáshoz, és közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette, és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük. A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot. Az egészet összeforgatjuk, és félretesszük.
3) Elkészítjük a nyársakat
A kockára vágott csirkemellet bambusznyársakra húzzuk, és sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és aranyszínűre sütjük a csirkemellet. Ráöntünk egy kevés juharszirupot, melytől vékony karamellizált bevonat képződik a húskockákon. A kész nyársakat megforgatjuk pirított dióban, majd tányérra kanalazott salátahalmok tetejére helyezve tálaljuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.