Hozzávalók
1 egész pulykamell (kb. 2 kg), 2 ág friss rozmaring, 3-4 ág friss kakukkfű, 2 mokkáskanál, őrölt szerecsendió, 1 darabka reszelt gyömbér, 2 narancs, 2 db friss babérlevél, 100 g vaj, 5 evőkanál juharszirup, fél üveg barna sör, só, bors
Elkészítés
1) Szuvidoljuk a pulykamellet
A pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a friss gyömbért, majd a szerecsendióval, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, valamint 3-4 szelet naranccsal ízesítjük. A pulykamellet vákuumzacskóban légmentesen lezárjuk, majd 68 fokon, 4 órán keresztül szuvidoljuk.
2) Megsütjük a húst
Elkészülte után a zacskóban lévő húslevet leszűrjük, forralni kezdjük, hozzáfacsarjuk egy narancs levét, és felöntjük fél üveg barna sörrel. Hozzáadjuk a babérlevelet, és az egészet beforraljuk kb. fele mennyiségűre. Közben a vajat kikeverjük a juharsziruppal, és az egész pulykamellet alaposan bekenjük vele. Grill fokozaton, 200 fokon 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
3) Tálaljuk
A még forró pulykasültből szeleteket vágunk és vajas-tejszínes burgonyapürét, valamint ropogósan hagyott párolt zöldséget adunk mellé. Az ételt alaposan meglocsoljuk a beforralt sörös-narancsos mártással, és azonnal tálaljuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.