Hozzávalók
A sonkához:
1 kg füstölt nyers sonka, 3 gerezd fokhagyma, 2 friss babérlevél, 1 evőkanálnyi egész feketebors, 2 evőkanál virágméz, 1 csapott evőkanálnyi durvaszemű bors
A tojássalátához:
150 g majonéz, , 3 db főtt tojás, 1 kis csokor petrezselyem, 2 szál újhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál angol mustárpor, só ízlés szerint
A kapros túróhoz:
150 g friss túró, 150 g tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál reszelt torma, 1 fej ropogós endívia, só ízlés szerint
Elkészítés
1) Szuvidoljuk a sonkát
A füstölt, nyers sonkát vákuumzacskóba tesszük, mellészórjuk a fokhagymagerezdeket, az egész feketeborsot és a friss babérlevelet. A zacskót egy vákuumozó gép segítségével légmentesen lezárjuk. A gőzsütőt feltöltjük vízzel, majd beállítjuk a szuvid programot 68 fokra, 4 órára, majd a gőzbe tesszük a sonkát.
2) Tojássalátát készítünk
A petrezselymet finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a majonézhez. A főtt tojásokat durvára aprítjuk, és ezt, valamint az újhagymák felszeletelt zöldjét szintén a majonézhez adjuk. Sóval, fehér borssal és angol mustárporral ízesítjük, és az egészet jó alaposan összeforgatjuk.
3) Elkészítjük a kapros túrót
A friss túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított friss kaprot, a reszelt tormát, majd az egészet sózzuk és alaposan összeforgatjuk.
4) Kisütjük a húst, majd tálaljuk
A szuvidolt sonkát kivesszük a zacskóból, alaposan átkenjük virágmézzel, és durva szemű tört borssal meghintjük. 200 fokos sütőben 10 perc alatt szép fényes kérget sütünk rá. A megsült szuvidolt sonkát szeletkre vágjuk, a tojássalátát és a kapros túrót endívia levélbe kanalazzuk, és az egészet friss tavaszi salátával körítve szervírozzuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.