Szuvidolt húsvéti sonka tojássalátával és kapros túróval

 

Egy falat inspiráció 

Minden ízében és színében húsvét!

Szuvid sonka tojássalátával és kapros túróval, megszínezve pár falat friss, üde zöldségekből készült salátával. Egyszerűen tökéletes! 

Hozzávalók

A sonkához:

1 kg füstölt nyers sonka, 3 gerezd fokhagyma, 2 friss babérlevél, 1 evőkanálnyi egész feketebors, 2 evőkanál virágméz, 1 csapott evőkanálnyi durvaszemű bors

A tojássalátához

150 g majonéz, , 3 db főtt tojás, 1 kis csokor petrezselyem, 2 szál újhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál angol mustárpor, só ízlés szerint

A kapros túróhoz:

150 g friss túró, 150 g tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál reszelt torma, 1 fej ropogós endívia, só ízlés szerint

Elkészítés

1) Szuvidoljuk a sonkát

A füstölt, nyers sonkát vákuumzacskóba tesszük, mellészórjuk a fokhagymagerezdeket, az egész feketeborsot és a friss babérlevelet. A zacskót egy vákuumozó gép segítségével légmentesen lezárjuk. A gőzsütőt feltöltjük vízzel, majd beállítjuk a szuvid programot 68 fokra, 4 órára, majd a gőzbe tesszük a sonkát.

2) Tojássalátát készítünk

A petrezselymet finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a majonézhez. A főtt tojásokat durvára aprítjuk, és ezt, valamint az újhagymák felszeletelt zöldjét szintén a majonézhez adjuk. Sóval, fehér borssal és angol mustárporral ízesítjük, és az egészet jó alaposan összeforgatjuk.

3) Elkészítjük a kapros túrót 

A friss túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított friss kaprot, a reszelt tormát, majd az egészet sózzuk és alaposan összeforgatjuk.

4) Kisütjük a húst, majd tálaljuk

A szuvidolt sonkát kivesszük a zacskóból, alaposan átkenjük virágmézzel, és durva szemű tört borssal meghintjük. 200 fokos sütőben 10 perc alatt szép fényes kérget sütünk rá. A megsült szuvidolt sonkát szeletkre vágjuk, a tojássalátát és a kapros túrót endívia levélbe kanalazzuk, és az egészet friss tavaszi salátával körítve szervírozzuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.