Hozzávalók
Egy kisebb fél sütőtök (kb. 300 g), 300 g édesburgonya, 400 g liszt, egy teáskanál só, kevés frissen tört bors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál olívaolaj, 60 g vaj, 7-8 friss zsályalevél
Elkészítés
1) Elkészítjük a sütőtököt és az édesburgonyát
Egy sütőtököt kettévágunk és kimagozunk. A felét kb. egy centi vastag szeletekre vágjuk, a héját eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon 10 percig sütjük. Az édesburgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval egy nyújtódeszkára nyomjuk.
2) Tésztát gyúrunk
A megsült tököt aprítógépben összetörjük, és hozzáadjuk az édesburgonyához. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi fahéjjal ízesítjük. Több részletben hozzáadjuk a lisztet, és közepesen kemény, formázható tésztává gyúrjuk. A kész tésztából vékony hengereket formázunk, amiből egy éles késsel kb. két centis darabokat vágunk.
3) Megpirítjuk, majd tálaljuk
Egy villa segítségével kis bordákat nyomunk a gnocchikra, és egy fazékban addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz tetejére. A leszűrt gnocchikat forró serpenyőben, kevés olajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, durvára vágott zsályát, a vajat és további 1 percig pirítjuk. A kész gnocchit kitálaljuk, meglocsoljuk egy kanál zsályás vajjal, és megszórjuk egy kevés parmezánnal.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.