Hozzávalók
(4 személyre)
80 dkg kelbimbó, 30 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 dl zöldségalaplé, 1 fej fokhagyma, 2 mokkáskanál őrölt görögszéna-mag, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, só
bors
Elkészítés
1) Megpároljuk a zöldségeket
A kelbimbókat félbevágjuk, és rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 perc alatt, gőz segítségével kíméletesen megpároljuk a zöldséget. Egy hagymát vékony szeletekre vágunk, és kevés olajon párolni kezdjük. A burgonyát cikkekre vágva puhára főzzük. A megpárolt kelbimbó 2/3-át a finoman megpirított hagymához adjuk, és görögszéna maggal, valamint őrölt szerecsendióvirággal ízesítjük.
2) Elkészítjük a főzeléket
Felöntjük kevés zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és gyorsan összeforgatjuk az egészet. Pár gerezd megroppantott fokhagymát és a maradék kelbimbót meglocsoljuk olajjal, és az egészet tűzforró sütőben aranybarnára sütjük. A főtt burgonyát a párolt kelbimbóhoz adjuk, és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük, végül pedig egy darab vajat is hozzákeverünk. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot.
3) Tálaljuk
A sütőből kivett zöldségeket a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.