Sült kacsacomb gyümölcs chutney-val

Egy falat inspiráció egy felejthetetlenül finom, ropogós kacsacombhoz

A szaftos húshoz nagyon jól megy a gyümölcsös csatni, melyet egyszerűen elkészíthet az Explore 7 turmixgépben. Csak ne felejtse el betenni a rostszűrőt, mielőtt kipréseli a gyümölcsök levét!

Hozzávalók

A kacsacombhoz: 

2 db kacsacomb

1 fej vöröshagyma

1 tk méz

60 ml fehérbor

2 ág rozmaring

só, bors

 

A chutneyhoz:

2 db körte

2 db alma

1 fej vöröshagyma

1 kis körömnyi gyömbér

60 ml olívaolaj

60 g aszalt vörösáfonya

100 g barna cukor

60 g durvára vágott dió

60 ml fehérborecet

1 ek limelé

1 ek méz

100 ml víz

só, bors

Elkészítés

1) Fűszerezzük a kacsacombokat

A kacsacombokat sóval és borssal bedörzsöljük és egy hőálló tálba rakjuk.

2) Megsütjük a húst

A vöröshagymát apróra vágva mellé szórjuk, hozzáadjuk a mézet, mellérakjuk a rozmaringágakat és ráöntjük a fehérbort. 175 fokos sütőben kb. 1,5 - 2 órán át sütjük.

3) Összeállítjuk a gyümölcsös chutneyt

A körtét és az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágva a turmixgép szűrőjébe tesszük, leturmixoljuk. Az almás körtelevet megisszuk, a rostszűrőben maradt pürét pedig egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kevergetve, kb. 1 órán át főzzük.