Hozzávalók
A kacsacombhoz:
2 db kacsacomb
1 fej vöröshagyma
1 tk méz
60 ml fehérbor
2 ág rozmaring
só, bors
A chutneyhoz:
2 db körte
2 db alma
1 fej vöröshagyma
1 kis körömnyi gyömbér
60 ml olívaolaj
60 g aszalt vörösáfonya
100 g barna cukor
60 g durvára vágott dió
60 ml fehérborecet
1 ek limelé
1 ek méz
100 ml víz
só, bors
Elkészítés
1) Fűszerezzük a kacsacombokat
A kacsacombokat sóval és borssal bedörzsöljük és egy hőálló tálba rakjuk.
2) Megsütjük a húst
A vöröshagymát apróra vágva mellé szórjuk, hozzáadjuk a mézet, mellérakjuk a rozmaringágakat és ráöntjük a fehérbort. 175 fokos sütőben kb. 1,5 - 2 órán át sütjük.
3) Összeállítjuk a gyümölcsös chutneyt
A körtét és az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágva a turmixgép szűrőjébe tesszük, leturmixoljuk. Az almás körtelevet megisszuk, a rostszűrőben maradt pürét pedig egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kevergetve, kb. 1 órán át főzzük.